Om os

Vi er et lille antal personer i ”Da Vinci og Company” - derfor DaVinciCo - med forskellig baggrund, såvel socialt som kulturelt. Aldersmæssigt fra helt ung til ældre. Siden foreningens start i efteråret 2006 er vi mødtes jævnligt med det fælles formål at ha’ det rart sammen, lære hinanden bedre at kende, og blive klogere på hinanden og galoppen.


Fællesnævneren samler sig i rusen ved de oplevelser som sporten tilbyder – spænding og venskab på kryds og tværs. Sejre og skuffelser hører fremtiden til. Flere af os kommer jævnligt i stalden, dels for at se til hestene, dels for at hilse på træneren, som indtil videre kun har godt at sige om vores heste.


En helt central person i DaVinciCo er galoptræner Bent Olsen, som var den, der fandt Da Vinci og købte den på Dansk Galop’s Åringsauktion i september 2005. Desuden præsenterede han os i de tidlige vintermåneder i 2008 for Eko Renaissance, som efterfølgende blev indlemmet i vores hestehold. Vi skal her understrege, at Bent ikke er en del af konsortiet, men med i denne præsentation, fordi han er så vigtig en del af ”familien”.


Bent Olsen

Bent Olsen

Bent fortæller her hvordan han kom ind i galopsporten: ”Dengang i Nordjylland red man langt for at komme til stævner og jeg drog af sted på min pony med sammenrullet telt bagpå, til bl.a. Aså og Pandrup for at deltage i de lokale væddeløbs arrangementer. Ved et af disse stævner blev det et forfærdeligt regnvejr, og da der var langt hjem tilbød Preben Ifversen, som boede i nærheden, at jeg kunne tage med ham hjem. Da Preben og hans kone havde fuldblodsstutteri i Dorf ved Dronninglund blev jeg her introduceret til galopsporten og var straks solgt”. Det varede da også hele tre uger, inden Bents mor så ham igen.


Efter i 1968 at have taget amatørrytter- og træner licens red Bent amatørløb for bl.a. Preben og vandt fire løb i træk med hoppen Mayflower. Senere blev det til mange andre løb, inden Bent i 1990 startede som professionel galoptræner. I den professionelle karriere er det også blevet til et utal af sejre. Læs mere på Bent Olsen's hjemmeside.


Bent går meget op i, at både heste og hesteejere har det godt i hans stald, og han er en glad initiativtager til de sociale sammenkomster vi har i stalden - der er altid kaffe på kanden og tid til en sludder, når man kommer forbi.


Kirsten Merete Juncher

Kirsten merete Juncher

Kirsten skriver: Efter selv at have redet i mange år og deltaget i vidt forskellige heste arrangementer, bl.a. også på Klampenborg Galopbane, købte jeg min første fuldblodshest i 1980 og allerede året efter blev det til en til. Denne gang en åring, som jeg erhvervede hos Preben Ifversen, samme sted hvor Bent Olsen fik sin introduktion til sporten. Pudsigt nok var min røde hingst ”Jens Lyn” et barnebarn af hoppen Mayflower - den selvsamme, som Bent vandt amatørløb med. Efterfølgende er det blevet til adskillige væddeløbsheste, som har været i træning på Klampenborg Galopbane. Sideløbende med galophestene har jeg hele tiden haft rideheste, både pensionerede væddeløbere og adskillige halvblodsheste.


Udover at være hesteejer har jeg været ansat i sekretariatet på Klampenborg Galopbane, været forretningsfører hos en træner gennem mange år og hjulpet til i stalde og rejst med hestene. Endelig har jeg gennem årene været initiativtager og forretningsfører for flere konsortier indenfor galopsporten, så alt i alt må man sige, at min viden spænder vidt. Rent professionelt er jeg cand.mag. i dansk og teatervidenskab med vægt på scenografi og historisk metode. Efterfølgende har jeg taget en regnskabsmæssig uddannelse. Denne kombination har medført en række administrative jobs.


Bente Juncher

Bente Juncher

Bente skriver: Da min datter i en ung alder startede sin ridekarriere hos kongelig berider Gredsted på Christiansborg Slot stod jeg mange lørdage og så på. Her talte jeg tit med fagfolk fra De kgl. Stalde, og hesteinteressen blev langsomt vakt.


Med min baggrund i et naturvidenskabeligt miljø blev jeg fascineret af hestenes karakteregenskaber, deres udvikling og gener, og jeg læste mange bøger om både heste og ridekunst, selvom jeg aldrig selv har siddet på en hest. Gennem årene fulgte jeg min datters heste tæt, så det var ikke fjernt for mig at gå ind i galopsporten, da chancen bød sig i 1990 – først sammen med min daværende træner og senere både alene og i et familieforetagende.


Der har været mange gode oplevelser forbundet med den lange række af fine dyr jeg har ejet, men det allerbedste er på løbsdage, at mødes med min familie til frokost ved vor faste bord i hovedrestauranten på Klampenborg Galopbane – galopsporten er rammen om begivenheder, som man kan være fælles om på tværs af generationer, hvilket for mig er meget værdifuldt og noget vi skal værne om.


Kirstine Louise Juncher

Kirstine Louise Juncher

Kirstine skriver: Som henholdsvis datter og barnebarn af ejere af væddeløbsheste, har det kun været naturligt, at jeg kom ind i sporten. Jeg var da heller ikke ret gammel, da jeg havde min første væddeløbshest, Red Rose, sammen med min mormor, og siden har jeg været partejer på en lang række dejlige heste. Ved siden af min egen ridekarriere på pony og hest har jeg i en del år hjulpet lidt til i et par stalde og redet ud i morgentræning.


Gennem de senere år har jeg dog kun redet lidt på min gamle ridehest for hyggens skyld og hovedsagelig koncentreret mig om min uddannelse til arkæolog (Forhistorisk Arkæologi). Jeg er godt i gang med uddannelsen, og bestod min bachelorgrad i sommeren 2007 - herefter fortsætter jeg på overbygningen. Man kan følge med i mine studier på min hjemmeside www.fortid.info


På studiet kan jeg heller ikke lade være med at beskæftige mig med heste - både knogler, vogne og rideudstyr fra både bronzealder, jernalder og vikingetid. Ved siden af studiet arbejder jeg på ”Forsvarshistorisk Museum / Tøjhusmuseet” med bl.a. registrering af genstande – herunder igen rideudstyr.


Ole Henrik Sørensen

Ole Henrik Sørensen

Ole fortæller: Da jeg første gang satte mine ben på Klampenborg Galopbane var det hverken af lyst eller af nysgerrighed. Jeg var inviteret af gode venner som er gamle naboer til en god frokost med efterfølgende Derby på Klampenborg Galopbane. Jeg kom tæt på en verden, jeg stort set kun kendte fra avisspalter og ugeblade. Det blev en stor dag. Damer med hatte udgjorde et mindretal. Guld og glimmer var der også i dagens anledning. På Derbydagen skruer man sig op, erfarer jeg efterfølgende. Man tager det fineste på.

Efterfølgende med en del års erfaring i 2010 kan jeg sige, at man er velkommen på galopbanen uanset dresscode.

I min vildeste fantasi havde jeg aldrig forestillet mig, at jeg selv skulle blive en del af galopmiljøet. Men sådan er det blevet, takket være parter i først Da Vinci og senere Eko Renaissance. Jeg er et eksempel på et menneske, der har tabt mit hjerte til en sportsgren, som forinden stod mig fremmed. Er lønmodtager i det offentlige. Har en baggrund med studier i litteraturvidenskab på Københavns Universitet. Foruden galopsport brænder jeg for moderne kunst, og har fornøjelsen af at hjælpe til med udstillinger og andet på Galleri Brantebjerg i Nykøbing Sjælland.


Jan Bökmann

Jan Bökmann

Jan Bökman var gennem mange år chef for totalisatoren på Jägersro Galopbane udenfor Malmø. Samtidig var han i slutningen af 1980erne en vigtig forkæmper for indførelsen af direkte spil mellem Jägersro Galopbane og Täby Galopbane i Stockholm.


Jan er stadig stærkt involveret i sporten, idet han er medlem af bestyrelsen i Blommeröd Galopselskab, som arrangerer araber galop. Hertil kommer et stærkt engagement både som opdrætter og ejer af adskillige heste i træning, både i Sverige og i Danmark.


Ulla di Stefano

Ulla di Stefano

Ulla di Stefano har haft egen forretning gennem mange år, herunder frisørsalon og make-up forretning. Ulla er registreret ejer af Celestine Stamp, som vandt sidste løbsdag i 2006, og partejer på adskillige heste. Ulla kommer jævnligt på Klampenborg Galopbane, hvor hun indtager sin faste plads i Den kongelige Restaurant, gerne med en stak spillekuponer ved sin side, hvor hun spiller i det små. Tyrkiet er også en vigtig del af Ullas liv, idet hun har lejlighed her, ligesom hun i øvrigt holder af at rejse.


Ditte Parfalk

Ditte Parfalk

Ditte Parfalk bor i Sverige, og sammen med sin mand Rolf Parfalk er de ofte at møde på Klampenborg Galopbane. Foruden Eko Renaissance er de medejere af Eko Royal Emperor og Eko Tut Ank Amon. Alle tre er i Bent Olsens stald.

De fine navne hvori ordet renaissance går igen, skyldes parrets glæde ved at tilbringe ferie i Egypten, hvor deres foretrukne hotel er Renaissance Alexandria Hotel.

Vi har en idé om at vi vil følge i hælene på dem, når nu Eko Renaissance løber sig til store gevinster i 2010. I lyse øjeblikke har man lov til at håbe.Rolf Parfalk

Rolf Parfalk

Rolf Parfalk bor i Sverige, og sammen med sin kone Ditte Parfalk møder han ofte op på Klampenborg Galopbane. Rolf og Ditte er professionelle opdrættere, og står bag Stall Eko, med adresse i Bromölla. Foruden mange andre heste, har ægteparret Ditte og Rolf lagt hjem til Eko Renaissance, Eko Royal og Eko Tut Amon, alle fra 2008. I hestenes to års sæson gjorde ingen af dem sig bemærket. Vi kan derfor se frem til sæson 2010, hvor vi kan håbe på, at det var klogt at holde dem væk fra væddeløb, da de alle havde så megen vokseværk, at det var uforsvarligt at sende dem ud i løb.

Jan Normann Rasmussen

Jan Normann Rasmussen

Jan’s motto er: ”Diskretion er en æressag” - derfor ved vi ikke så meget om ham, ud over, at han er forholdsvis ny i sporten. Jan er dog allerede blevet grebet af spændingen, og er efterfølgende blevet partejer i endnu en hest – den 2-årige HongKong Blade, som også er i træning hos Bent.

Jørgen Find Nielsen

Jørgen Find Nielsen

”Frisøren” er en mangeårig hesteejer, som er kendt i vide kredse i det danske galopmiljø.

Erik Knudsen

”Købmanden” er en mangeårig hesteejer, der desuden hvert år lægger navn til ”Erik Knudsens Ærespræmie” - et løb for 2-årige heste, hvor ærespræmien til vindende ejer udsættes af Erik Knudsen. I 2010 løbes dette løb den 14. august på Klampenborg Galopbane.

Med vemod hører vi at Erik Knudsen er afgået ved døden i febuar 2010. Det gør os ondt at han ikke nåede at se Eko Renaissance på banen - hvilket han havde glædet sig til.


Jørgen Finderup

Jørgen Finderup

Mangeårig hesteejer Ligesom i 2009 præsenterer Jørgen (sammen med Erik Tølbøll) i 2010 klasse 2 løbet ”Fyensløb” på banen i Odense. Her udsætter de to herrer ærespræmie til ejer, træner og rytter af vindende hest, samt dækken og laurbær. Løbet rides lørdag den 24. juli på Fyens Væddeløbsbane, Odense.
Erik Tølbøll

Erik Tølbøll

Mangeårig hesteejer og sponsor af større løb – heriblandt ”Tølbøll Agentur Dansk Oaks” i 2006. Ligesom i 2009 præsenterer Erik (sammen med Jørgen Finderup) i 2010 klasse 2 løbet ”Fyensløb” på banen i Odense. Her udsætter de to herrer ærespræmie til ejer, træner og rytter af vindende hest, samt dækken og laurbær. Løbet rides lørdag den 24. juli på Fyens Væddeløbsbane, Odense.
Tine Hansen

Tine Hansen

Tine Hansen tog amatørrytterlicens i 1978. Fra 1980 til 1991 boede hun i Norge, hvor hun bl.a. arbejdede fem år som staldmester hos daværende stortræner Terje Dahl. I 1986 kom Tine i lære hos Jenny B. Hansen, og samarbejdede dertil med Knut O. Arnesen. Tine tog trænerlicens i 1989 og blev privattræner for Stall Perlen i Skoger. Stall Perlen er i dag bedst kendt som ejere af den skandinaviske champion Valley Chapel. Tine tog tilbage til Danmark i 1991, og startede trænervirksomhed på Klampenborg i 1993. Blandt hendes bedste heste skal nævnes Best Brother, Showtime samt Mr Flywheel der strøg til tops i Jydsk Derby. I 1997 indledte Tine Hansen et samarbejde med Bent Olsen i Århus, og få år senere valgte duoen at flytte hele stalden til Københavns Galopbane i Klampenborg.

Kilde: www.bent-olsen.dk


  • Til toppen